Руският външен министър Сергей Лавров в четвъртък нарече папа Франциск нехристиянин

...
Руският външен министър Сергей Лавров в четвъртък нарече папа Франциск нехристиянин
Коментари Харесай

Лавров обяви папапа за нехристиянин

Руският външен министър Сергей Лавров в четвъртък назова папа Франциск " нехристиянин " поради забележките му по отношение на жестокостта на съветските бойци от етническото малцинство в Украйна, написа " Политико ".

" Папа Франциск приканва за договаряния, но също по този начин неотдавна направи неясно изказване, напълно нехристиянско, отделяйки две съветски националности в някаква категория, от която могат да се чакат жестокости по време на военни дейности ", сподели Лавров в телевизионни забележки.

Русия е упрекната в осъществяване на военни престъпления по време на нахлуването си в Украйна.

" Разбира се, това не оказва помощ на идеята и престижа на Светия трон ", добави Лавров.

Папа Франциск сподели в изявление за йезуитското списание " Америка ", оповестено в понеделник, че някои от " най-жестоките " войници сред съветските редици в Украйна " не са от съветската традиция ", а малцинства като " чеченците, бурятите и по този начин нататък ".

Чеченците, произхождащи от югозападната част на Русия, са най-вече мюсюлмани. Бурятите, локални поданици на Бурятия в източен Сибир, обичайно имат най-вече будистки вярвания.

В същото интервю папата също се обърна към съветската експанзия, като сподели, че е " доста ясно ", че " този, който нахлува, е съветската страна " и добави, че е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски по телефона три пъти и е оказал помощ за посредничеството за замяна на пандизчии.

Уебсайтът на Ватикана бе ударен от хакерска атака в дните откакто папата подлага на критика Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР